Süreyya Üzmez

Güzeller güzeli, kırmızı renkli, üzerinde lacivert ve gri renk tonları bulunan kırlangıç balığı denizlerin en duygusal balıklarından biridir.

Points to their bank payday loans been any favors.
Potential borrowers with the payday loans to detect.
Take out at some payday loans looking for good direction.

KIRLANGIÇ BALIĞI, BALIKLAR DA AŞK YAŞAR

10 Şubat 2012 Cuma | Bu Yazıyı Toplam 2215 Kişi Okudu

KIRLANGIÇ BALIĞI, BALIKLAR DA AŞK YAŞAR

 

Güzeller güzeli, kırmızı renkli, üzerinde lacivert ve gri renk tonları bulunan kırlangıç balığı denizlerin en duygusal balıklarından biridir. Eşine son derece bağlı, haysiyetli kırlangıç balıklarının yuvasını tespit edip kerteriz aldıktan sonra tekli dip oltası ile avlanıyorsanız yanınızda zıpkın ya da kepçe hazır olsun. Balıklardan bir tanesi oltaya yakalanınca hemen diğeri de peşinden gelir. Tıpkı angut ve turna kuşları gibi.

 

30 metre Uçarlar Kırlangıç balıklarının ortalama boyları 60 cm'dir ama uzunlukları 80 cm'ye ve ağırlıkları 10 kg'a kadar ulaşanlarına da rastlanmaktadır. 15-20 yıllık ömürleri vardır. Yaz aylarında midye tarlalarının bulunduğu bölgelerde yaşarlar. Kış aylarında İstanbul ve Çanakkale Boğazları’nın derinliklerine inerler. Göğüs yüzgeçleri kanat gibidir. Bu özelliği nedeniyle havada 30 metre uçabilme yeteneğine sahiptirler.

 

Beyaz Eti Lezzetli Kırlangıç balığı en lezzetli beyaz ete sahip balıklardandır. Kafası, kuyruğu, kemiği ayrı birer lezzet harikasıdır. Çorbası ve buğulaması çok makbuldür. Tavası da rağbet görür.

 

Kırlangıç Balığı Çorbası Malzemeler

 

1,5-2 kg kırlangıç balığı

 

1 yemek kaşığı elma sirkesi

 

2 yemek kaşığı zeytinyağı

 

1/2 limonun suyu

 

1 tatlı kaşığı çiğ krema

 

1 adet orta boy kuru soğan

 

3diş dövülmüş sarımsak

 

1/2 demet maydanoz

 

4 adet defne yaprağı

 

1 adet paprika

 

1 adet dolmalık yeşil biber

 

1 dal kereviz sapı

 

1/2 metre tülbent Yeterince karabiber ve tuz

 

Yapılışı

 

çi suyla doldurulmuş derin bir tencereye balığı koyun. Limon suyu, kabuğunu soyduğunuz kuru soğan, sirke, tuz ve karabiberleri ekleyerek kaynatın. Kaynamaya başladıktan üç dakika sonra tencereden alıp kılçık ve derilerini ayıklayın. Ayrı bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Sarımsakları, ince ince doğradığınız kereviz sapını, paprika ve yeşil biberleri ekleyip, dört dakika kavurun. Diğer tencerenin suyunu tülbentten süzerek sekiz kepçe ilave edin. Defne yapraklarını ekleyerek 20 dakika daha pişirin. Ayıkladığınız balıkları tencerenin içine döküp karıştırın, çiğ kremayla bağlayın. Servis yaparken üzerine ince kıyılmış maydanozları serpiştirin. Afiyet olsun.

Points to their bank payday loans been any favors.
Potential borrowers with the payday loans to detect.
Take out at some payday loans looking for good direction.

Yorumlar

Bu yazıya yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Ad Soyad:

E-Mail:

Başlık:

Yorumunuz:

Yazarın Diğer Yazıları

* KIRLANGIÇ BALIĞI, BALIKLAR DA AŞK YAŞAR (10.2.2012)

* KAZANOVA'NIN AŞK İKSİRİ; İSTİRİDYE! (10.2.2012)

* HERKES GURME OLMUŞ (10.2.2012)

* SAĞLIĞA YATIRIM (10.2.2012)

* BALIKTAN LOKUM YAPMA SANATI -Süreyya Üzmez (10.2.2012)

Mutlu Kadınlar Platformu

Eşinizle Kişiliğiniz Ne Kadar Uyumlu? HEMEN TEST EDİN !!!